Gdzie pracowałyście?
Restauracja - Bar
EL CAIRO
Co należało do Waszych obowiązków w pracy?
Każdy dzień rozpoczynałyśmy od podstawowych obowiązków związanych z przygotowaniem surowców do produkcji gotowych dań. Kuchnia andaluzyjska słynie z prostych dań. To właśnie ta prostota skradła serca milionów ludzi, którzy mieli przyjemność spróbować tutejszych potraw. Dlaczego? Bo to jest niebo w gębie! Codziennie przygotowując te potrawy pieściłyśmy własne kubki smakowe. Dlatego obierałyśmy warzywa i owoce typowe dla tego regionu, rozdrabniałyśmy je, mieszałyśmy składniki, smażyłyśmy, opiekałyśmy i wykonywałyśmy wiele innych czynności prowadzących do uzyskania cudownych dań takich jak: salmorejo cordobes, tortilla espanola, gazpach, tapas.
Jaka atmosfera panowała w zakładzie pracy?
Atmosfera w pracy była dla nas bardzo ważna. Nic w tym dziwnego. Wiele czasu spędzałyśmy w miejscu pracy. Codziennie rano biegłyśmy z chęcią do pracy, z nowym zapałem, ciekawe tego czego będziemy się uczyły tego dnia, jakie obowiązki zostaną nam wyznaczone, jakie nowe przepisy i smaki poznamy. Pracownicy byli dla nas bardzo mili, przyjaźnie nastawieni. Chętnie udzielano nam pomocy, kiedy tylko wystąpił jakiś problem. Szef kuchni nie mówiący po angielsku zawsze bardzo cierpliwie tłumaczył nam nowe zadania do wykonania.
Jak wspominacie staż?
Wyjazd był dla nas niezapomnianym doświadczeniem. Zdobyłyśmy nowe doświadczenie zawodowe, poznałyśmy podstawy języka hiszpańskiego, poznałyśmy hiszpańską kulturę pracy, sprawdziłyśmy się w tych nowych nieznanych nam warunkach pracy. Jesteśmy bardzo zadowolone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz